søndag 29. november 2015

Damejakke i perlestrikk

I fjor høst falt jeg for det nye garnet Tweed, fra Sandnes garn. Utrolig mykt og fluffy garn. Dette måtte prøves! Kjøpte heftet Tweed og co, og der var oppskriften til en perlestrikket jakke. Den strikkes på pinne nr 5, så det går kjapt unna.

Opplevde at på 2 av nøstene, hang ikke fibrene sammen. Det er en mørk tråd inni, og normalt skal de andre fibrene sitte fast i denne. Så på de to nøstene, flyttet den myke alpakkaen seg bakover og bakover på den sorte tråden, og ble små ullklumper. Jeg måtte passe på hele tiden, for å få alle fibrene med i maskene. Det ble tungvint og irriterende. Kanskje jeg burde ha byttet nøstene ut, men jeg klarte å få det til.

Da jeg hadde strikka ermene og for- og bakstykke, skjedde det som noen ganger bare skjer, piffen gikk ut av hele prosjektet, og delene har ligget og skult på meg fra strikkekurven i månedsvis. Har tatt det frem flere ganger, kikka på det, for å legge det tilbake igjen. Men NÅ er det hele gjort ferdig. Og det gikk en dag til å strikke sjalstolpen, feste tråder og sy skuldre og ermer på. Så var den ferdig, passer perfekt og er helt nyyyydelig å ha på seg! Nå vil jeg bare strikke mange flere, i ulike farger, og ulike myyyke garntyper :):):) Anbefales på det varmeste!!!









Klem fra Maja

søndag 22. november 2015

Eskimogenser

Atter en gang har jeg strikket en genser fra Sandnes garn heftet  "Norske ikoner". Denne gangen ble det Eskimogenseren. Jeg syntes den var SÅ fin, første gang jeg så den i heftet, og hintet frempå til datteren min om at den kunne jeg strikke til henne. Men hun likte den ikke da. Heldigvis endret hun mening etterhvert, og når hun nå ønsket seg ny genser, og fikk kikke igjennom mønsterheftene mine, da var hun klar ;)

Genseren er strikket på tykke pinner, i garnet alpakka/ull. Pinne 4,5 på vrangborder og 5 ellers. Jeg syntes det virket å bli veldig løst strikket, var ikke helt fornøyd med hvordan det så ut til å bli. Men jeg lette på nett etter andre blogginnlegg om genseren, for å se hvilke erfaringer de hadde gjort. Fant frem til Knitnetty's blogg. Hun hadde samme formening som meg, om for tynt garn til pinne nr 5, men opplevd at etter en vask, ble alt så mye bedre. Så jeg strikket meg ferdig, og håpte på det beste.

Da alle tråder var festet, var det rett i maskinen med den, og genseren BLE veldig fin! Datteren er superfornøyd, og intet gleder en strikkemor mer enn det :)



Alpakka/ull er deilig mykt. God på kroppen. Spent på hvordan det holder seg i bruk.
Halsen har jeg strikket kortere enn hva oppskriften foreslår. Der står det 14 cm, før den brettes. Jeg har strikket ca 9-10 cm, og brettet den.



Fargene i genseren er ikke en kombinasjon jeg vanligvis ville ha valgt, men jeg synes faktisk de gjør hele genseren. Passer utrolig godt sammen! Grønnfargen er ute av sortimentet nå, men garnbutikken hadde liggende noen nøster i kjelleren. Heldig for meg, for de nye grønnfargene krasja litt.

(typisk at bildet viser baksiden av genseren, med omgangsskjøten på venstre side..)

Her er heftet der jeg finner alle godbitene:


Har strikket 8 plagg med mønster fra dette heftet, genseren "Ull", Eskimogenseren, 3 Nancygensere, Marius II, og 2 Nordkappkofter. Og har enda lyst på flere ;)



Klem fra Maja