onsdag 23. desember 2015

Et par sokker til jul

Sokker er populære julegaver i min familie. Så jeg har alltid noen par som skal pakkes inn og gis bort. Spesielt er det mennene i familien som ber om sokker.

Disse to parene skal gis samlet, sammen med ferske julebrød. Oppskriften på julebrødene fant jeg på Trines matblogg. Hun har oppskrifter på utrolig mye godt! Jeg havner stadig innom der, når jeg er på jakt etter oppskrift. Kan også anbefale hennes Chili con carne, vi lager den med kjøttdeig av elg.

Tilbake til sokkene... Første par ut er sokkene Elias, av Bitta Mikkelborg. De er strikket i mellanraggi fra Järbo, str 42.
I mønsteret kan man velge om man vil lage en legg som kan brettes ned, eller med vrangbord, som her. Mannen her i huset liker den lange leggen best, mens jeg synes den med nedbrett er veldig dekorativ. Mønsteret har jeg fra boken "Strømper - strikking hele året". Flott bok, med maaange vakre sokkemønstre :)












Neste par er Kryss og tvers sokker av Løvestua. Disse var et av mønstrene i oktober, på Projo's votte- og sokkealong. Det ble vel det siste paret jeg strikket i år i alongen, falt dessverre ifra da det nærmet seg jul og jeg hadde all verdens andre strikkeprosjekt jeg ønsket å starte.
Sokkene er også strikket i mellanraggi fra Järbo. Jeg liker det garnet godt, det er veldig slitesterkt, og myk å strikke med. Ca str 42.



I dag er det lillejulaften. Nå er alt i huset klar for julefeiringen. Vi venter familie på besøk i morgen, da blir det ribbe til julemiddag og riskrem til dessert. Tradisjonen tro ;)


Jeg benytter anledningen til å ønske alle mine strikkevenner

En riktig god jul!

Klem fra Maja